Oman työn kehittäminen ja tutkiminen on tärkeää! Olemmekin kutsuneet kaikkia työterveyshuoltoon erikoistuvia lääkäreitä ja kouluttajalääkäreitä esittelemään oman työnsä tai yksikkönsä kehittämis- ja tutkimushankkeita tässä seminaarissa. Itä-Suomen yliopiston työterveyshuollon tiimi on nyt valinnut abstraktien joukosta seminaarin suullisessa sessiossa esitettävät kehittämishankkeet, jotka ovat

  •  Ammattitautiseulonnan kustannustehokkuus – esimerkkinä liuotinaivosairaus; Furu, Heidi.
  •  Vaikuttavuustyökalu Etydin innovaatio ja implementaatio työterveyshuollossa Terveystalossa 2013-2016; Metsäniemi Päivi.
  •  Tarvelähtöinen terveystarkastus; Pihlajamäki, Minna.
  •  mElla-hankkeella työterveystarkastukseen digitaalisuutta; Komulainen, Silja.
  • Sähköisten terveystarkastuskyselyjen ennustearvo tulevaan työkyvyttömyyteen ja kyselyjen perusteella käynnistyvien suunnattujen terveystarkastusten vaikuttavuus; Pihlajamäki, Minna.

Yleisö osallistuu seminaarissa arviointiin valitsemalla mielestään parhaan hankkeen tai tutkimuksen.

Puhujat:

heidi_furu_lores_rgb-002Työterveyshuollon erikoislääkäri Heidi Furu

Heidillä on takanaan pitkä ura yksityisellä ja julkisella puolella työterveyshuollossa sekä Työterveyslaitoksella. Viimeiset 4,5 vuotta hän on toiminut johtavana työterveyslääkärinä ja koulutusjohtajana Doctagonilla.

 

 

paivi-metsaniemi-kuvaajana-tuomas-kolehmainen-keskikokoPäivi Metsäniemi

erikoistuu terveydenhuoltoon ja toimii Terveystalossa kehittämisylilääkärinä vastuualueenaan vaikuttavuuden mittaaminen ja parantaminen.

 

 

003-minna-pihlajamaki-11-8-2015-2

Työterveyshuollon erikoislääkäri Minna Pihlajamäki

on kouluttajalääkäri ja toimii työterveyshuollon johtavana ylilääkärinä Terveystalossa. Pihlajamäki on myös tohtorikoulutettava Tampereen yliopistossa.

 

komulainen_silja_kuva

Työterveyshuollon erikoislääkäri Silja Komulainen

toimii kehittämispäällikkönä Oulun Työterveys liikelaitoksessa. Hän vastaa työterveyspalveluiden sisällön kehittämisestä ja on itse aktiivisesti niitä tekemässä asiakasrajapinnassa. Oulun Työterveydessä on viime vuosina uudistettu keskeisiä työterveyshuollon prosesseja.   Digitalisaatio on tuonut paljon uusia mahdollisuuksia.  Silja vastaa lisäksi liikelaitoksessa työterveyshuollon erikoislääkärikouluttamisesta laatukuvauksen mukaisesti ja toimii  itse kouluttajalääkärinä.