Iltatilaisuuteen matkasimme aaltojen tiellä M/S Queen R sisävesilaivalla. Laiva lähti Kuopion satamasta kello 17.30. Laivalla pääsi ihastelemaan Kallaveden perinteisiä järvimaisemia sekä Saaristokaupungin uutta arkkitehtuuria. Laivalla oli myös mielenkiintoista laivaliikenteen työterveyshuoltoa käsittelevää informaatiota.

Perillä kohteessamme ravintola Saanassa näköala ravintolasta ja terasseilta oli silmiä hivelevä. Illallisella pääsi nauttimaan ravintolan lähiruokaan perustuvista mauista ja paikallisista erikoisuuksista. Tärkeässä roolissa illan aikana olivat yhdessäolo, keskustelut, kuulumiset ja ylipäätään vuorovaikutus, joita olemme kaivanneet koronarajoitusten vuoksi kuluneen kahden vuoden aikana.

PALAUTETTA SEMINAARISTA

Palautteen antoi 50 osallistujaa, eli 38 % osallistujista.

Huippuarvosanan antoi 58%, neutraalin 38% ja huonon 4% kommentoijista.

1. Huippuarvosanan antaneiden kommentit

Runollisuus!

Olin vain iltatilaisuudessa ja toisen päivän aamupäivässä. Molemmat olivat hyvin järjestettyjä, keskustelevia ja inspiroivia. Illallinen Saanassa laivamatkoineen oli aivan yliveto!

Innostava ilmapiiri

Hyvät alustukset, keskustelu ja hyvä ruoka, hyvät järjestelyt. Keskusteluaikaa olisi toki voinut olla enemmänkin, ja osa viestiseinälle laitetuista kommenteista jäi huomiotta.

Tosi hieno ja hyvä tapahtuma

Hyvä valmistelu ja toteutus. Asenneilmapiiri erinomainen.

Hyvät esitykset ja tunnelmaan oli satsattu. Paikallisuus näkyi kivasti

Hyvään ilmapiiriin oli panostettu. Runoseinät ja kaikki. Hyviä ja ajattelemisen aihetta antavia esityksiä. Kiva risteily ja hieno iltajuhla.

hyvä tunnelma, mielenkiintoiset esitykset ja keskustelut, ja kaikki yhteisöllinen hauskuus kuten Limerickit ja iltaristeily.

Hyvä asiasisältöä ja väliin sopivia hippusia paikallista näkökulmaa mm limerikkien, Minna Canthin, historian ja risteilyn kautta!

Hyvin järjestetty ja mainio sisältö. Limerickit olivat ihania

Sujuvat järjestelyt kuljetuksineen päivineen, mukavan kompakti tapahtumapaikka ja rento tunnelma. Iltaohjelma oli huippu ja päiväohjelmat kiinnostavia. Kiitos Orion ja Kuopio!

Koulutustapahtuma oli erinomaisesti järjestetty, samoin iltatilaisuus. En äkkiseltään keksi mitään kehitettävää. Lämmin kiitos tilaisuuden järjestäjille!

Monipuolinen ja oivaltava ohjelma. Ainoastaan Orionin toistuvat aivopesuyritykset häiritsivät muuten tasokasta tapahtumaa.

Mielenkiintoiset aiheet, esitykset olivat kiinnostavasti, huumorilla ja ymmärrettävästi tehtyjä ja ennen kaikkea esitettyjä. Tämä on huomionarvoista, koska kaikki esiintyjät olivat tieteentekijöitä. Enimmäkseen pysyin hereillä! Lisäksi tilaisuudessa oli lämmin ja hyväksyvä tunnelma koko ajan. Aikataulu piti. Ym!

Tunnelma!! Hyvät aiheet, aivan upea laivaristeily. Kiitokset Orionille ja ihanalle Kuopion tiimille.

Hyvät ruuat ja kahvitus pelasi. 

Kokonaisuus

Leppoisa tunnelma oikean asian äärellä’

Kokonaisjärjestely oli erinomainen. Esitelmöitsijät olivat alansa asiantuntijoita. Workshop oli myös onnistunut.

Mukava fiilis, hyvin järjestetty. Sain mitä lähdin hakemaan , keskustelua ja verkostoitumista.

Järjestelyt toimiva ja sää suosi. Live-tapaaminen virkisti kovasti.

Oli hienoa, että tämä seminaarin ajankohta muutettiin rohkeasti kesään marraskuun sijaan! Kuopio näytti parastaan – ihmiset olivat iloisella ja positiivisella mielellä eikä pandemiakaan näyttänyt uhkaavan. Järjestelyt ja ohjelma olivat todella hyvin onnistuneita! Oli myös iloinen jälleen näkemisen tunnelma pandemiavuosien jälkeen.

2. Neutraalin arvosanan antaneiden kommentit

Arvokkainta oli kollegojen tapaaminen, verkostoituminen ja ajatusten vaihtaminen. Hieman tavallisuudesta poikkeavat näkökulmat (taiteen merkitys, työterveyshuollon pirulliset pulmat ja ohjausalustus alan ulkopuolisen alustajan toimesta olivat antoisia)

Miksi ei täysin samaa mieltä: Miinusta: Tiistain liikennepkl-luennot olivat ajopelin esittelyä lähinnä kuopiolaisille suunnattuna. Olisin toivonut yksityiskohtaisempaa infoa ajoterveydestä.

Plussaa huumorintajuisesti, positiivisella ja inhimillisellä otteella vedetyistä luentopäivistä.

Odotin että koulutuksessa olisi saanut tietoa näyttöön perustuvasta työterveyshuollosta. Esitetyt tutkimustulokset olivat keskeneräisiä tai niin pintapuolisesti esiteltyjä että asiat jäi epäselväksi. Työterveyshuolto erikoisalana vaatisi minusta jäsentelyä, että meillä olisi yhtenäinen näkemys työn tavoitteista ja yhtenäisiä tapoja niiden saavuttamiseen. Tapoja, jotka perustuvat tutkittuun tietoon.

Enemmän aikaa tutkimustyön esittelyyn. Kulttuurisessio oli aika massiivinen tutkimuksen osuuteen verrattuna.

1.Live-tapahtuma ja mahdollisuus jakaa ajatuksia kollegojen kanssa/verkostoitua.

2.Työterveyshuollossa tapahtuu ajassa juuri nyt ja keskeiset teemat olivat esillä.

3.Osa luennoitsijoista osasi olla tyyliltään vuorovaikutteinen kuulijoiden kanssa, aktivoi mukavasti.

4.Pönötystä oli vähän ja aitoa vuorovaikutusta paljon ja se oli hauskaa.

5.Ilta-ohjelma oli mieleenpainuva laivaristeilyineen ja muutoinkin järjestelyt pelasivat erinomaisesti.

Hyvä tiivistelmä ELSA-järjestelmästä ja erinomaiset keskustelut etenkin keskiviikon Työterveyshuollon ”wicked problems” -aiheesta.

Hyvät järjestelyt, hyvä iltaohjelma, äänenkäyttöluento oli erittäin hyvä ja tähän olisi voinut yhdistää vielä foniatrin pitämän luennon ääniongelmista. Monet aiheet kuitenkin saisivat olla paljon käytännönläheisempiä ja käytännön työkaluja työterveyshuoltoon pitäisi valtakunnallisessa seminaarissa olla enemmän. Esimerkiksi ammattitauteja ja ESV altisteita pitäisi ehdottomasti käsitellä valtakunnallisessa seminaarissa enemmän.

3. Huonon arvosanan antaneen kommentti

Lauluharjoitukset eivät iskeneet meikäläiseen

En tiedä ketä varten tapahtuma oli suunniteltu. Hyvin vähän konkretiaa erikoistuvalle. Tuli olo, että olen vähän turhan tavallinen ja tyhmä noin ylevään seuraan. Oltiin hyvin kaukana erikoistuvan arjesta ja työterveyshuollon normaalista toiminnasta. Tai sitten pitäisi olla tuollainen chopaneista ja muista ymmärtävä, tutkimuksia kaikki illat lukeva ja koko maailman asioihin kantaa ottava. Entä jos haluaisi olla ihan vaan tavallinen palkkatyöläinen eikä superihminen ja muita parempi LÄÄKÄRI? Olen ihan väärässä seurassa ja näköjään väärällä alalla, kun suurimmasta osasta luentoja ei jäänyt mitään matkaan. Ruoka oli kuitenkin hyvää ja orionilta sai taas pari hyvää vihkosta matkaan, joten siksi ei tuo täysin eri mieltä.

PALAUTTEITA PRESEMOSTA

Laiskan työterveyslääkärin tavoitteena tehdä omasta työstä tarpeetonta, kun suomalaiset osaavat terveyssuunnitelman turvin huolehtia itsestään sikiöajasta hyvään kuolemaan ja työpaikalla on hyvä johtajuus, hyvinvoiva työyhteisö sekä riskien arvioinnin kautta käytännön toiminnalla huolehdittu, ettei kukaan sairastu työstä vaan se tuottaa hyvinvointia.    

Kun tuntee asiakasyrityksen erinomaisesti, laatu toteutuu. On tärkeää sitoutua myös yrityksiin. Tällöin voi kyllä myös röyhistää rintaansa, että osaamme tehdä pirun hyvää työtä! +1

Ohjauksen työpaja motivoi meitä jatkamaan ohjauksen kiintoisia teitä. Työstöstä kiitos, Soile, Asta ja Sanna – ja tietenkin kannustava Marianne! Huikea ohjaajayhteisö meillä.    

Vaatikaa lääkärit tutkijoilta ja tutkimusta tekeviltä organisaatioilta tutkittua tietoa helposti omaksuttavassa muodossa.    

Nyt helpotti! Ensin pelotti. Helille kiitos, uskallan elsaantua…    

Risteily oli huippu. +4

Ihana illallinen eilen 🍽 +2

JÄRJESTÄJIEN VASTINE PALAUTTEISIIN

Yliopiston tiimi kiittää osallistujia palautteesta, joka oli pääosin kiittävää ja seminaariin sopien jopa lennokasta ja henkevää! Erityisesti kiitettiin sujuvia järjestelyjä, rentoa tunnelmaa, hyviä luentoja, tieteen ja taiteen yhdistämistä, uusia tapoja aktivoida kuiten limerickejä sekä iltatilaisuutta kokonaisuudessaan.

Aivan kaikki esitykset eivät aivan kaikkia miellyttäneet, kommentteja aiheen liiallisesta paikallisuudesta tai liiallisesta taiteen painotuksesta tuli esille sekä käytännönläheisyyden puutteesta erikoistujan silmin katsottuna.

Järjestäjien huomiota kiinnitti se, että moitteita liian tiiviistä ohjelmasta ei käytännössä ollut – tähän oli ohjelman laadinnassa pyrittykin. Jatkossa järjestäjien on hyvä panostaa entistä enemmän valitun ohjelman ja sen painotusten esittelyyn, jotta osallistujat tietävät, millaiseen seminaariin ovat osallistumassa.